Over JHOP

Over JHOP

Over Gebedshuis Den Haag JHOP 

Dit huis van gebed in Den Haag heet Justice House of Prayer (JHOP). JHOP is een interkerkelijke groep mensen die verlangt naar dag en nacht aanbidding en voorbede voor en vanuit Den Haag. We richten ons op 3 pijlers:

  1. Aanbidding (aanbiddingsavonden)
  2. onderwijs (iPray Weekenden)
  3. voorbede (voorbede sets)

Deze beweging over kerk muren heen is dus te herkennen aan een enorme passie voor het aanbidden van God, het bidden voor onze stad, het optrekken met andere christenen uit veel verschillende kerken. Als lichaam van Christus, stadsbreed, willen we strijden voor gerechtigheid (rechtzetten wat krom of oneerlijk is in onze stad).

Roep de bidders en aanbidders bij elkaar

Den Haag, een stad in ontwikkeling, een plek van uitersten. Deze stad herbergt onder andere het Vredespaleis, het hoofdkantoor van Shell (het grootste bedrijf van de wereld) en het nieuwe onderkomen van het International Criminal Court, de Nederlandse regering, de vele ambassades en nog veel meer. Den Haag als internationele stad voor vrede en recht heeft grote ambities om een belangrijke speler te worden op het wereldtoneel.
Maar we zien ook een andere kant: 70% van de jongeren is van allochtone afkomst. Er zijn wijken met 90% mensen van niet-Nederlandse afkomst. Vanwege hoge werkloosheid (in bepaalde wijken 40%) kan de spanning snel hoog oplopen. Den Haag staat bekend als een belangrijk knooppunt voor mensenhandel. Er worden steeds meer moskeeën en hindoeïstische tempels gebouwd waarvan de gebedstijden goed worden bezocht.

Te midden van deze ontwikkelingen horen wij de roep van God:

Aanbid Mij! Verhoog de Naam van Mijn Zoon Jezus! Roep aanbidders en bidders bij elkaar. Roep Mij aan voor recht. Wees waakzaam, volhard in geloof en wees sterk en moedig! (1 Kor 16:13-14).

We houden van Den Haag en kijken er naar uit dat God zaken die krom zijn recht zet. Er zijn gelukkig veel initiatieven in Den Haag die dit handen en voeten proberen te geven. Wij ervaren een roeping om gebed en aanbidding toe te voegen als een motor onder alles wat er al gaande is in Den Haag. Zodat de focus op God blijft. Door te bidden zeggen we dat wij beperkte mensen zijn en dat God veel verder gaat dan ons menselijk kunnen. Daarom is onze visie: “When we worship and pray as one, God will bring justice to our city”.

Wil jij mee bidden? Wil jij leren bidden? Wil jouw kerk groeien in gebed en aanbidding? Wil jij betrokken zijn bij het gebedshuis in Den Haag? En verlang jij naar dag en nacht gebed in onze stad?

Neem contact op, en ga dit avontuur met ons aan!

Kernteam JHOP – Tobias, Arjen, Johan en Hannah

 

Over ons

JHOP is een interkerkelijke groep mensen die verlangt naar dag en nacht aanbidding en voorbede voor en vanuit Den Haag. Aanbidding: Omdat God het waard is om te aanbidden. Voorbede: om dat onze stad het nodig heeft. Lees meer

Nieuw op de website

Colofon

Brouwersgracht 2d, Den Haag

info@jhop.eu | +31(0)628198807

Steun JHOP

Doe mee