10 Levenslessen

De afgelopen maanden heb ik wat levenslessen op geschreven. Hieronder staan ze.

Les 1
Succes in Gods Koninkrijk zit hem niet in grote hoeveelheden mensen, maar in gehoorzaamheid.

Les 2
Vertrouw niet in de eerste plaats op mensen of middelen, maar op God alleen.

Les 3
God trekt je regelmatig in woestijnperioden. Om te weten wat er in je hart is. Hoogmoed, bouwen op mensen, belangrijk gevonden willen worden, mijn beperkingen, sterkte en zwakke punten in mijn leiderschap komen dan naar boven. God houd me graag arm van geest (nederig).

Les 4
Succes in je bediening kan pas echt ontstaan wanneer het gezin achter je staat.

Les 5
Zoek mensen op die die veel van de heilige geest hebben. Die mij kunnen leren om de gemeenschap met de heilige geest verder te ontwikkelen. Mensen die je helpen om in woestijntijd ook door te gaan.

Les 6
Krijg van de Heer de richting, visie, het plan etc. Wacht op Zijn stem, Zijn spreken.

Les 7
De tegenwoordigheid van God daalt neer wanneer wij ons in aanbidding storten. Als ik mezelf verlies in aanbidding.

Les 8
Ik wil in staat zijn om mij programma opzij te leggen en God de vrije ruimte te geven! God verstoort heel graag onze goed georganiseerde activiteiten. Mag Hij het anders doen dan je had voorbereid?

Les 9
Of je nu druk druk druk bent. Heel veel activiteiten doet of niet. Blijf jezelf de vraag stellen: hoeveel tijd besteed je aan het luisteren naar de Heilige Geest? Hij verlangt ernaar met je te praten.

Les 10
Delegeer (ex 18:17-18). Zodat je zelf tijd overhoud om met God te zijn. En je zet anderen in hun kracht. Ontdek waar mensen goed in zijn. En laat ze dat doen.