Jhop Nieuwsbrief December 2022

 

Terugblik op 2022 

Streven naar verandering en vooruitgang is goed. Daarbij lessen trekken uit het verleden en het goede behouden, is beter. De Chinese muur strekt zich over 7200 kilometer uit over ruw bergachtig terrein. Stel je voor hoe zo’n immens project door samenwerking tot stand is gekomen in een tijd waarin een postduif het meest moderne communicatiemiddel was!
Naar elkaar luisteren, eigen verantwoordelijkheid nemen zelf problemen oplossen en je deel weten van een groter plan. Zo willen we ook bouwen aan onze  gebedsopdracht van onze grote architect Jezus.
Terugkijkend op het afgelopen jaar mogen we, in de nasleep van corona, toch een groei in het aantal gebedsuren zien, en een aantal nieuwe (aan)bidders verwelkomen. Daar zijn we blij mee maar de uitnodiging om te bidden voor onze stad en ons land is groter. Grote stappen zijn gemaakt door het geluidsteam. We hebben flink wat nieuwe apparatuur kunnen installeren, zodat onze “studio” weer helemaal up to date is.
De samenstelling van het bestuur is gewijzigd en de organisatie is verder “gestroomlijnd”. Voor het nieuwe jaar hebben we heel wat mooie plannen om uit te werken, maar het belangrijkst zijn de mensen die alles handen en voeten en stemmen geven! Wat mooi om jullie hart voor God te zien!
We genieten van de samenwerking, leren van elkaar en bouwen aan Gods Koninkrijk. We nodigen je uit om mee te komen bouwen aan onze “muur”/ketting van gebed. Opdat we het komende jaar verdere vooruitgang boeken en Den Haag geestelijk verandert naar Gods wil.

Koos van Gaalen, bestuurslid


Nieuwe fase JHOP

Elk initiatief beleefd verschillende fasen. Ook wij als JHOP. Johan den Hartogh heeft met een sterk team JHOP gepionierd / gestart. Daar waren zij ook goed in.

Nu zijn we na 4,5 jaar uit de pioniersfase. En is het tijd voor anderen om meer verdieping en structuur te gaan brengen. Wij zijn op dit moment in gesprek met diverse mensen die JHOP verder willen brengen. We houd je op de hoogte.
We blijven ondertussen gewoon doorgaan. Met meer dan 40 uur per week aanbidding en gebed vanuit de regeringsstad. We willen ook steeds meer een landelijk gebedshuis worden. Dus ook als je buiten Den Haag woont ben je van harte welkom om wekelijks of maandelijks een uur te komen bidden en/of aanbidden. Laat het ons weten? Stel je voor dat er in onze regeringsstad 24 uur per dag wordt aanbeden? En dat er onafgebroken gebed is?

Enthousiast geworden, of je nu wil bidden, muziek wil maken, praktisch wil helpen of bv financieel wil ondersteunen volg dan deze link.

Johan den Hartogh, bestuurslid


Vlog Johan en Hannah den Hartogh

Johan en Hannah hebben in augustus jl. een vlog opgenomen. In 10 minuten delen ze wat er op dit moment gaande is. Dit is de link: https://youtu.be/PYZ68vAsONM


Lancering van de Jesus Today app; de app die helpt
jouw verhaal te delen

Jesus Today heeft een nieuwe app gelanceerd die vanaf nu te downloaden is in de Apple AppStore of Android Playstore. De app helpt om jouw verhaal helder te krijgen en op te nemen op video. Het verhaal gaat over het moment dat je tot geloof kwam. Deze video kan met de app geüpload worden op het platform (JesusToday.nl).
Enkele dagen later krijg je 100 kaartjes gratis thuis gestuurd met een QR-code die leidt naar je verhaal. Vervolgens kunnen deze uitgedeeld worden.Jesus Today is een project van stichting Cornerstone Ministries. Alexander en Eliza Keur zijn de oprichters en initiators voor het ontwikkelen van de Jesus Today app.

Enkele jaren geleden kwam Alexander tot geloof en merkte op dat moderne middelen nog niet altijd worden ingezet om mensen in contact te brengen met Jezus. Het delen van ons verhaal, hoe we tot geloof zijn gekomen, is eenkrachtig middel. En zou veel meer gedeeld mogen worden. Dit lag ten grondslag aan het bouwen van deze nieuwe app.Jesus Today is een interkerkelijk project die niet aan een denominatie verbonden is. De app zal in de eerste instantie in Nederland worden gelanceerd. Er zijn plannen om dit in de toekomst uit te breiden naar andere landen.

Jesus Today is een tool die overal en in elke taal ingezet kan worden. Door het delen van een persoonlijk verhaal kunnen mensen geraakt worden en doen nadenken over hetgeen ze niet direct zien, maar er wel is. We zijn benieuwd hoe jij hierin staat, wil je ook je getuigenis delen? Heb jij de App al gedownload? Kijk op www.jesustoday.app


Training gebed en Voorbede

Beginnend op zaterdag 28 januari om 20.00u willen we bij JHOP 10 zaterdag avonden onderwijs geven over gebed en voorbede. Een diepgaande studie over allerlei aspecten van gebed. Het zal een verdieping zijn voor je eigen gebedsleven maar ook een enorm verlangen brengen om (gezamenlijk) voorbede te doen om God te zien bewegen in de wereld om ons heen.
De training wordt gegeven door Johannes Deelstra.

Meer informatie volgt.


Boek 40 dagen met Jezus


Vanaf februari 2023 komt de 2de druk uit. Ondertussen zijn er 1000 boeken verkocht. En de 2de druk wordt nog mooier. Met een extra hoofdstuk over de geheimen van Vasten.

Ook gaat er in 2023 een Engelse versie komen van het boek. We hopen elkaar het in een andere taal uit te geven. De 40 medeschrijvers spreken ook de taal waarin ze schrijven.

Meer informatie via de website van 40 dagen met Jezus


Start nieuwe jaar – Bidden en Vasten

Ook dit nieuwe jaar willen we weer starten met een week van bidden en vasten. We starten op zondag 1 januari en eindigen op zondag 8 januari. Laat even weten of je meedoet via 0628198807 (Johan). Dan voegen we je toe aan een whatsappgroep. En houden we je op de hoogte.


Financiën

Lieve mensen, JHOP is een prachtige plek waar vurig gebeden wordt en aanbidding naar een hoger niveau wordt getild. Het is ons verlangen dat God wordt grootgemaakt omdat Hij de allerbeste is. God heeft er ook voor gezorgd dat wij deze ruimte hebben gekregen en Hij maakt het mogelijk dat we het kunnen behouden maar daar heeft Hij jou en mij voor nodig. Ik wil eerlijk zijn met jullie en zeggen dat het rond de 1200 euro kost elke maand om alles draaiende te houden. Dat is best veel geld en we kunnen zoiets hebben van: “daar zorgt God toch voor?”.
Ja en nee. Inderdaad zorgt God voor ons maar nogmaals, daar heeft Hij jou en mij voor nodig. Mijn oproep is dan ook dat als jij dit ook een prachtige plek vindt je daar ook handen en voeten aan geeft. Steun JHOP ook financieel, het liefst elke maand als vaste partner. Zo creëer jij ook een stukje duidelijkheid en rust binnen ons gebedshuis door met ons op de bres te staan. Mogen wij op jou
rekenen?
Ik bid dat jullie nog vele mooie momenten zullen hebben met God en met elkaar in onze ruimte!

Clemens Gebraad (bestuurslid)


Gods zegen!

Michel de Kruyff (PR Team JHOP)