Leiding / omleiding / afleiding

Een definitie van kwaliteit is: “de juiste dingen doen en die goed uitvoeren op het juiste moment”. Heel Europa is in de ban van corona, de hele maatschappij wordt erdoor aangetast. Ook JHOP wordt er door gehinderd, en het houdt ons bezig. Te veel als je het mij vraagt. Natuurlijk brengt corona veel verdriet bij diegenen die er direct of indirect door getroffen worden.

Corona eist alle aandacht op! Is het gespreksonderwerp en weerhoudt ons van andere dingen. De beginnende tweedeling in de maatschappij heeft zich ook onder de christenen genesteld. Het “zij en wij ”denken is weer actueel. Vaak stevige discussies worden gevoerd op basis van niet te toetsen argumenten. Dat is jammer! Er is namelijk zo veel dat ons bindt. De wereld kijkt met reikhalzend verlangen uit naar het zichtbaar (!) worden van Gods kinderen, niet naar onze discussies.

Ik geloof dat we bij JHOP een opdracht en een mandaat hebben: Onze prachtige God aanbidden en met Jezus, Gods wil op aarde vormgeven door gebed en door wat we zeggen en doen. Laten we de coronadiscussies maar overlaten aan de talloze talkshows, laten wij elkaars mening respecteren en de persoonlijke besluiten die daaruit voortkomen eveneens.

Als broertjes en zusjes van de Heer hebben we reden genoeg om elkaar lief te hebben en eensgezind op te trekken. De wereld snakt naar meer van God en wij mogen daar iets van doorgeven. Laten we dat doen!

Koos van Gaalen, bestuurslid


Financiën 

Wat is het mooi dat we alweer sinds mei 2018 in onze huidige ruimte zitten. Het staat vol met apparatuur, stoelen, een paar banken e.d. en dankzij onze vaste partners is dit mogelijk gemaakt. Zij maken het ook mogelijk dat we onze vaste lasten elke maand kunnen betalen en daar zijn we jullie zeer dankbaar voor!

Maar JHOP groeit door en wij zoeken nieuwe vaste partners die ons hierin kunnen helpen. Op termijn willen we een grotere ruimte betrekken waar ook meer mogelijk zal zijn. Wil jij meebouwen aan dit werk? Bid er eens voor en luister hierin naar Zijn stem. Hij gaat jouw zegenen en overvloed geven als Hij ook Heer mag zijn over jouw financiën. En natuurlijk zijn we ook heel blij met iedere eenmalige gift!

Clemens Gebraad, bestuurslid en penningmeester JHOP


Jesus Today

Een andere initiatief waar we druk mee bezig zijn is Jesus Today. Een website en een App die jou kunnen helpen om jouw getuigenis op te nemen. Na het opnemen van jouw verhaal krijg je 100 visitekaartjes met een QR code erop.

Als mensen de QR code scannen komen ze bij jouw filmpje.

De App wordt nu ontwikkeld voor 30.000 euro. Mocht je financieel willen bijdrage, laat het even weten. Het is heerlijk om te investeren in deze prachtige middelen waardoor heel veel Jezus gaan leren kennen! Meer informatie op: www.jesustoday.nl


Ontwikkelingen klooster

Al 3,5 jaar hebben we een als JHOP een prachtige zijvleugel ik het Klooster. Direct vanaf het begin, toen we hier gingen huren, hebben we gebeden dat het hele klooster gebruikt zou worden voor Gods koninkrijk. Dat is ondertussen heel concreet geworden. Het klooster bestaat uit verschillende delen. En hebben verschillende huisnummers. Stukje bij beetje worden al deze delen gehuurd. Zoals jullie weten is daar Stichting 488 voor opgericht. Mooi om te vertellen is, is dat nummer 99 ondertussen bijna klaar is. Nog 5/6 weken dan is de verbouwing klaar. Daar worden 23 jongvolwassen dames opgevangen. En er komt een prachtige lunchroom! Vanaf januari 2022 wordt nummer 101 ook gehuurd.

Daar komt een leefgemeenschap waar Johan en Hannah met de kids ook gaan wonen. In een volgende fase worden er nog meer ruimtes gehuurd. Om nog keer dromen te realiseren. We houden jullie op de hoogte.


Boek, 40 dagen met Jezus

Ook leuk om te vertellen is dat Johan een boek aan het schrijven is. Een boek om je te verdiepen in 40 kenmerken van Jezus.
Je kan er meer over vinden op: www.40dagenmetjezus.nl.

Wil je alvast een boek reserveren? Dat is mogelijk via de eerder genoemde website.


Steeds meer uren van gebed 

Namens het planningsteam geef ik jullie graag een korte update. Je leest hierin waar we als gebedshuis staan qua bezetting, wie er zijn aangesloten en wat de mogelijkheden zijn. Ik begin graag met hetgeen waar we allemaal aan bijdragen:

Het aantal vaste uren van gebed en aanbidding bij JHOP. Met z’n allen (aan)bidden we nu elke maand 184 uur! Per week gaat het dus om 42 vaste uren.

We hebben de ontwikkelingen bijgehouden. Dit is ten opzichte van 3 mei 2021 een groei van 38,74 uur van gebed maandelijks en dus 8,92 uur van gebed wekelijks. Dat is fantastisch!

Bedankt en welkom bij JHOP
We zijn erg dankbaar voor het vuur van gebed in de harten van iedereen die hieraan meedoet. We verwonderen ons ook enorm over alle diverse verhalen en vormen van gebed en aanbidding die worden toegevoegd aan onze gezelschap. Om een paar te noemen:

  • De startende gospelgroep SP&W worshiptime is aangesloten.
  • Frankwin heeft een spontaan uur erbij waar er ook in het Chinees wordt gebeden.
  • BLESSD begint met getuigenissen opnemen over ontmoetingen met God.
  • Timotheüs brengt zijn vuur en passie voor God elke tweede dinsdagavond van de maand.
  • Ondernemers bidden voor leiding van God op de eerste vrijdag van de maand.
  • God’s Livingroom Worship brengt een nieuwe creatieve expressie met onder andere schilderwerk en poëzie.

Kijk voor meer informatie op: https://jhop.eu/agenda/

Meer gebed, ruimte voor meer gebedsuren
De cijfers die we (in de afbeelding) hebben benoemd zijn exclusief de nachten van gebed die tijdens de avondklok plaatsvonden en exclusief eenmalige bijeenkomsten van gebed en aanbidding, zoals de staff meetings. We bidden dus stiekem iets meer dan dat hierboven vermeld staat. Halleluja!

Mocht je dus eenmalig een gebedsmoment willen inplannen dan mag dat. Meer gebed is meer beter. Voor de administratie houden we alleen enkel de vaste uren bij. Dit zijn terugkerende gebedsmomenten die minimaal 1 keer in de maand plaatsvinden. Zo weten we hoever we zijn in ons doel, om structureel, 24/7 gebed en aanbidding te hebben in Den Haag. Inmiddels staan we rond de 25% van onze mogelijke bezetting.

Namens het planningsteam,
Verónica Dollekamp


Divine Avenue

Hey lezers!
Wij zijn Divine Avenue; een gospelband van jonge zangers met een grote passie voor God en ‘divine’  (goddelijke) muziek. Wij zijn door de tijden heen gegroeid tot een hechte familie die bij samenkomsten graag ook anderen betrekken om met 1 hart voor de Heer te schrijven en te zingen.
Noem ons poëten, singer-songwriters, worshippers, straatmuzikanten of ‘music creatives’. Wij uiten namelijk ons muziek op verschillende creatieve manieren.

Daarin geeft JHOP ons de gelegenheid om iedere woensdag samen te komen om onze muzikale creativiteit te uiten en met z’n allen God te aanbidden in de vreugde van eenheid. We doen zangoefeningen, schijven liedjes, zingen worship en bidden samen. Het is mooi hoe we iedere keer van bezoekers te horen krijgen dat ze eenheid en liefde ervaringen tijdens deze avonden. Niet te missen dus!

Buiten het zingen bij JHOP en bij evenementen focussen wij ons momenteel op sociale activiteiten om echt dicht bij de mensen te zijn. Wij houden ons o.a. bezig met voedseluitgave en gebeden aan daklozen op straat. Dit noemen we onze ‘Care en Share Night’. Daarnaast vinden wij het belangrijk om buiten de muren te zingen en dus gaan wij de straat op om daar de sfeer te bepalen met gedichten, Het Woord en liederen van aanbidding en lof.  Mensen bewegen en swingen lekker mee op de muziek! Zo geven we bijstanders en voorbijgangers toch nog zaadje mee van God’s Woord en worden ze bemoedigd en verwarmd met liefde. We merken dat hier veel behoefte aan is door de vele mooie opmerkingen en getuigenissen die mensen geven. Deze groeiende ‘movement’ wordt GOTS (Gospel On The Streets).

Randy Kumi, Manager of Divine Avenue GMG     


ONDERSTEUNEN?

In 2022 zal het mediateam aandacht vragen voor een bijdrage m.b.t. vervangen apparatuur (kwaliteitsimpuls maar ook gericht op het buiten JHOP kunnen opnemen van digitale media). Wellicht kunt u alvast ons bemoedigen door hiervoor een gift te geven?

Wil je specifiek voor dit doel geven (media) vermeld dan in de omschrijving “mediateam”.