Heilige Geest, ik heb honger naar U

Zo’n 2 weken geleden was ik aan het bidden toen er opeens een zinnetje in mijn hart opborrelde ‘Heilige Geest, ik heb honger naar U’. Dit blijf maar resoneren in mijn binnenste. Het ging een tijdje zo door en ik besefte ‘dit is precies wat ik wil, ik verlang naar U’. Het was een uniek moment met God. Mijn lichaam was als het ware onder elektriciteit. Na deze ervaring typte ik het zinnetje ‘Heilige Geest, ik heb honger naar U’ in bij Google.

Toen bleek er een boek te zijn met als titel ‘Heilige Geest, ik heb honger naar U’, van ene Claudio Freidzon. Ik heb de afgelopen maanden veel boeken gelezen over Opwekking en Transformatie. Nu blijkt deze Claudio Freidzon een belangrijke rol te hebben gespeeld in grote opwekkingen in Argentinië. Deze man is door God gebruikt om Miljoenen Argentijnen terug te brengen naar Gods Vaderhart.

‘Dit boek zou ik best willen lezen’, dacht ik. Ik heb daarom wat gezocht op internet. Maar overal was dit boek uitverkocht. Op een gegeven moment typte ik de titel van het boek ook in bij Marktplaats.nl. En ja hoor! Iemand verkocht dit boek. Ik bood 4,00 euro en wachtte rustig af.

De dag daarna was ik alleen thuis en was aan het bidden. Toen borrelde er weer een zinnetje in me op. Dit keer was het ‘Pak eens dat boekje van Benny Hinn, Welkom Heilige Geest, en sla het open’. Ik moest even flink zoeken, en nadat ik het gevonden had, sloeg ik het open. Tot mijn grote verbazing vertelde Benny Hinn op die pagina uitgebreid over Claudio Freidzon.

Weer was mijn lichaam volledig onder elektriciteit. Complete vervulling met de Heilige Geest. God zo dichtbij.

Dezelfde middag checkte ik mijn mail. Ik had een mail terug gekregen van degene die het boek op Marktplaats had gezet. Ze verontschuldigde zich. Ze had het boek niet op Marktplaats mogen zetten het was van een vriend van haar. Helaas. Ik moest echt even een teleurstelling verwerken. En dag later mailde ze dat die vriend het wel aan me wil verkopen. En ja hoor, een paar dagen later lag het boek ‘Heilige Geest, ik heb honger naar U op de mat’.

Ik heb nu de eerste hoofdstukken van dit boek gelezen. En sluit enorm aan bij zaken die God me aan het leren is (zie ook de levenslessen). In deze eerste hoofdstukken verteld Hij hoe God hem roept om een kerk te beginnen in Buenos Aires. De eerste 7 jaar komen er 3 oudere mensen en zijn schoonmoeder en vrouw. Hij verteld hoe Hij in die 7 jaar geleerd heeft om alleen op God te vertrouwen. En niet op mensen. Ook niet op aantallen. En gewoon gehoorzaam te blijven aan de roeping van God. 7 Jaar van afzien. Van diepgeworteld raken in God. Vertrouwd worden met de stem van de Heilige Geest etc. Na die 7 jaar toont God letterlijk op de muur een visioen. Hij krijgt de opdracht op naar een plein te gaan in een ander deel van Argentinië. Het blijkt de verzamelplaats te zijn van grote groepen druggebruikers en dealers. Een plein waar niemand durft te komen. Een plek die God heeft uitgekozen om Zijn Koninkrijk met enorme kracht en liefde te laten zien. De hoofdstukken er na staan vol met verhalen wat God daar allemaal heeft gedaan. Woooooh.

Wil je het boek lenen of de verhalen horen? Dat kan! Je weet me te vinden. De verhalen geven geloof om ook in onze eigen steden hoge verwachtingen te hebben van God!

Johan den Hartogh