OVER JHOP

Welkom bij het Justice House of Prayer. Wat we hier het liefste doen is God aanbidden door middel van muziek, onze stem en andere creatieve uitingen. Het is een unieke plek, een apart gezette ruimt voor (onophoudelijke) aanbidding en voorbede in de binnenstad van Den Haag. We bidden voor onze stad, voor ons land en de politiek.

Waarom zo’n plek? Is het niet wat overdreven zoveel gebed en aanbidding? Of heel saai? En voor wie is het bedoeld? We hopen jullie via deze website antwoord te geven op al deze vragen.

WAAROM JHOP?

Mozes had een apart ingerichte tent waar hij God ontmoette. Het volk Israël had de tabernakel en later de tempel als apart gezette plek. Nu de Heilige Geest in ons woont zijn wij allemaal een tempel. Toch hebben we ontdekt dat een apart gezette plek helpt om doelgericht tijd met God te hebben. Het is een plek waar je geen andere afleidingen hebt en waar het draait om een ontmoeting met God. Daarnaast is JHOP een plek om te bouwen aan de onderlinge eenheid van christenen in de stad. Een familie over kerkmuren heen die samen voorbede doen, God aanbidden, elkaar liefhebben, samen eten, en uitreiken naar de wereld om ons heen.

WAT DOE JE OP ZO’N PLEK?

Onze hoofdfocus is aanbidding en gebed. Vaak wordt de voorbede ondersteunt met aanbiddingsmuziek. Het aanbidden van God helpt om los te komen van alles wat je bezig houdt en te zien hoe mooi, groot, krachtig en rechtvaardig God is. Vanuit die ontmoeting met God ontstaat gebed. Dit kan op allerlei manieren: stil, hardop, gezamenlijk, zingend, schilderend, met vlaggen etc. Elk uur heeft zijn eigen inhoud en karakter.

WIE KOMEN ER BIJ JHOP?

Bij ons komen muzikanten, zangers, bidders en aanbidders uit verschillende kerken, parochies en groepen. Denk aan ondernemers, politici, moeders met kinderen, predikanten en nog veel meer.

Het doel is een plek te bieden voor kerken van verschillende culturen die God op hun eigen manier aanbidden. Het lichaam van Christus is heel veelkleurig. We verlangen ernaar om deze prachtige diversiteit aan mensen bij elkaar te brengen. Samen vormen we een ketting van gebed en aanbidding. In het Engels, Spaans, Indonesisch, Portugees, Duits, Nederlands en in nog veel meer talen.

Ons slogan is: Dag en nacht aanbidding en gebed in de binnenstad van Den Haag.

Neem contact op, en ga dit avontuur met ons aan!