Gebedspunt van week 31/12/2018

Lieve Vader, wij danken U voor alles wat U in het jaar 2018 hebt gedaan. Wij prijzen Uw heilige naam. Dank U voor de genade die op deze stad blijft neerdalen.

Wij willen dit nieuwe jaar in uw handen leggen. In de eerste plaats vragen wij U  om een deken van bescherming over alle activiteiten die gaan gebeuren; het vuurwerk, de feestpartijen en voor grote groepen mensen die samenkomen. Geef de mensen een gezond verstand als zij vuurwerk afsteken en geef degenen zelfbeheersing die alcohol en/of drugs gebruiken. Ga rond in deze stad, Heilige Geest, en waak over iedereen.

Verhoog de alertheid in alle hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance, spoedeisende hulp, artsen, verpleegkundigen en paramedici). Zegen hun handen, ogen en oren terwijl zij dienen. Bescherm hen tegen agressie en pijn als ze hun  plicht doen. Vader, wees met hun familieleden die op hen wachten totdat ze veilig zijn teruggekeerd zodat ook zij vrolijk en gelukkig een nieuw jaar kunnen ingaan.

Wij verklaren shalom, de vrede van God, en zetten die vrij. In Uw autoriteit zullen alle machten die chaos veroorzaken vernietigd worden in de naam van onze Heer Jezus Christus. Amen.