De vervolgde Kerk 22/04/19

Heer, als eerste gedenken we de slachtoffers en nabestaanden van deze verwoestende aanval in Sri Lanka. Troost degenen die rouwen en groot verdriet hebben, genees hen die gewond zijn geraakt en geef ‘ogen’ aan de autoriteiten zodat ze de terroristen vinden. God, omgeef uw volk met een schild van bescherming waar ze ook gaan en doe recht aan hen die zijn omgekomen.

Maar ook vandaag vieren wij jullie, Vader, Zoon en Heilige Geest. U stierf aan een kruis voor ons waardoor wij leven hebben ontvangen! U stierf in onze plaats en daar zijn we U zo dankbaar voor Jezus! En toen herrees U uit de dood, wat een overwinning! We kunnen dit leven niet zonder U doen want U geeft ons leven, liefde, vrede, blijdschap en nog veel meer. Ja, er is ook verdriet en er zijn moeilijkheden maar U troost en bevrijdt ons! We kijken ernaar uit hoe U vervelende situaties omkeert in ons voordeel, Here, zeker in het licht van de gebeurtenissen in Sri Lanka. Keer het om voor uw volk Here Jezus! Laat er hernieuwde hoop uit voortkomen. Laat ons doorzettingsvermogen groeien en de vrede toenemen.

We vragen U om uw volk kracht te geven, overal waar zij samenkomen, ook hier in Den Haag. Help ons om onze vijanden lief te hebben, om voor hen te bidden en te geloven in hun verandering. Ze hebben U nodig Jezus, net zoals wij U allemaal nodig hebben. We weten dat U genadevol bent omdat U niet wil dat iemand verloren gaat. Dus wij gaan ook naar hen die ogenschijnlijk het kruis haten. U kent hun harten en ook zij zijn op zoek naar uw liefde. Open onze ogen zodat wij bewogen kunnen zijn en hen het goede nieuws te vertellen dat U uit de dood bent opgestaan. Dank U voor een bekrachtiging van ons geloof! In Jezus’ naam.