Unieke ervaring in de Tweede Kamer

Een paar maanden geleden gingen we met een groep van 10 mensen het gebouw van de tweede kamer binnen. Het was nog zomerreces (2017). We wisten toen nog niet wat ons te wachten stond. Nog diep onder de indruk zijn we als groep van wat er is gebeurd. We proberen woorden te vinden voor hetgeen we mochten ervaren. Wat we die dag daar “beleefd” hebben, is voor mij nog moeilijk te vatten in woorden. Gods manifeste aanwezigheid was daar op een uitdrukkelijke manier, die ik persoonlijk niet eerder heb ervaren in de tijden dat ik in en rond de Tweede kamer heb mee mogen (aan)bidden. Erg indrukwekkend!

Nu gaat het er niet primair om wat we mogen ervaren, maar wat God op en door deze gebedstijden verlangt te bewerken. Echter is het enorm bemoedigend om zoiets te mogen beleven, alsook benadrukt het de belangrijkheid van de tijd waarin we ons bevinden!

Afgelopen dinsdag zijn we namelijk een lange tijd in de plenaire zaal geweest. En alle camera’s waren afgeplakt. Dat was nog nooit gebeurd (vertelde iemand die al heel lang in de tweede kamer werkt). Daardoor kunnen we echt alles doen in de plenaire zaal. Zingen, de 150 stoelen met oliezalven, nieuwe wetsvoorstellen doen etc. De naam van JEZUS heeft heel veel geklonken in de Tweede Kamer!

Uiteindelijk zullen alle koninkrijken onder HEM gaan vallen (openbaring 11:15).

Als je nu de plenaire zaal op TV ziet, dan weet je: God heeft, voordat het seizoen begon, die ruimte vervult met Zijn aanwezigheid. Daarmee laat Hij aan ons zien dat Hij van Nederland houd! En niet vergeten is.

God was in die ruimte met voor ons echt een unieke glorie-wolk. Tastbaar, voelbaar aanwezig. Veel eenheid en leiding in de gebeden. Ik schrijf dit allemaal om je te stimuleren om te blijven bidden voor onze overheid. God werkt door gebed heen (hij is er op een unieke manier afhankelijk van).