When we worship and Pray

When we worship and Pray

When we…

Wie zijn wij? We zijn een groep mensen uit verschillende kerken die aanbidding en gebed een belangrijke plaats willen geven in onze kerken en ons dagelijks leven. We zijn de kracht van gebed aan het herontdekken. We genieten er van als we ruim de tijd hebben voor ontmoetingen met God. Deze ontmoetingen hebben ons zo geraakt dat we nog meer in Gods aanwezigheid willen zijn. We laten ons hart raken door wat er leeft in Gods hart. Als wij in eenheid God prijzen en uitbidden waartoe Hij ons inspireert, dan geven we God meer ruimte om leven en recht te brengen in onze eigen levens en in onze stad. We willen groeien in gebed en aanbidding en nemen graag anderen mee in dit avontuur. Het hebben van een gebedsruimte is hierin heel belangrijk. Het helpt om bewust naar een locatie te gaan waar je een ‘afspraak’ met God hebt. Alleen of met een groep mensen.

…worship

Het aanbidden van God is onze hoofdfocus. Aanbidding is in de eerste plaats een levensstijl. Dat we God eren door de keuzes die we maken, wat we zeggen, denken en doen. Maar als tweede willen we juist het bezoeken van een gebedshuis stimuleren. Om daar God te eren met muziek, creativiteit, het zingen van liederen en nog veel meer. Het gaan naar een fysieke locatie en daar tijd apart zetten draagt bij aan een leven van overgave. Jezus leert ons bidden ‘op aarde zoals in de hemel’. Dit geldt ook voor aanbidding. In de hemel is er onafgebroken aanbidding van God. Laat dat in Den Haag ook zo zijn. Willen we aansluiten bij wat er in de hemel gebeurt. Niet omdat het een verplichting is, maar omdat we zo onder de indruk zijn van God. God is het helemaal waard.

…and pray

Aanbidding en gebed zijn geen losse onderdelen, maar horen bij elkaar. Daarom zullen gebed en aanbidding in onze samenkomsten vaak verweven zijn met elkaar. We geloven dat God ervoor gekozen heeft om zich te laten beïnvloeden door wat wij bidden. We doen voorbede, geïnspireerd door wat we lezen in de Bijbel en door wat God in ons hart legt. Daarmee stemmen we biddend in met Gods beloften, Zijn hart en Zijn wil.

 

Over ons

JHOP is een interkerkelijke groep mensen die verlangt naar dag en nacht aanbidding en voorbede voor en vanuit Den Haag. Aanbidding: Omdat God het waard is om te aanbidden. Voorbede: om dat onze stad het nodig heeft. Lees meer

Colofon

Korte Vleerstraat 230, Den Haag

info@jhop.eu | 070-7852711

Steun JHOP

Doe mee