Wij houden van Den Haag

Den Haag, een stad in ontwikkeling, een plek van uitersten. Onze stad herbergt onder andere het Vredespaleis, het hoofdkantoor van Shell (het grootste bedrijf van de wereld) en het nieuwe onderkomen van het International Criminal Court, de Nederlandse regering, de vele ambassades en nog veel meer. Den Haag als internationale stad voor vrede en recht heeft grote ambities om een belangrijke speler te worden op het wereldtoneel.
Maar we zien ook een andere kant: 70% van de jongeren is van allochtone afkomst. Er zijn wijken met 90% mensen van niet-Nederlandse afkomst. Vanwege hoge werkloosheid (in bepaalde wijken 40%) kan de spanning snel hoog oplopen. Den Haag staat bekend als een belangrijk knooppunt voor mensenhandel. Er worden steeds meer moskeeën en hindoeïstische tempels gebouwd waarvan de gebedstijden goed worden bezocht.

Te midden van deze ontwikkelingen horen wij de roep van God:

Aanbid Mij! Verhoog de Naam van Mijn Zoon Jezus! Roep aanbidders en bidders bij elkaar. Roep Mij aan voor recht. Wees waakzaam, volhard in geloof, wees sterk en moedig! (1 Kor 16:13-14).

We houden van Den Haag en zien ernaar uit dat God zaken die krom zijn recht zet. Er zijn gelukkig veel initiatieven in Den Haag die dit handen en voeten proberen te geven. Wij ervaren een roeping om gebed en aanbidding toe te voegen als een motor onder alles wat er al gaande is in Den Haag. Door te bidden zeggen we dat wij beperkte mensen zijn en dat God veel verder gaat dan ons menselijk kunnen. Daarom is onze visie:

“When we worship and pray as one, God will bring justice to our city”

Heb jij ook het verlangen naar opwekking en transformatie van jouw eigen hart, jouw stad Den Haag en Nederland? Wil je meer weten? Welke voor een bakkie binnenkort. Hier vind je de contactgegevens.