Heer, het klinkt vanzelfsprekend als U ons eraan herinnert om “U en alleen U te aanbidden”. En toch lijkt het dat U ons behoorlijk vaak daaraan moet herinneren! Vergeef ons Heer. Door de geschiedenis van uw volk heen zijn we vaak uitgegleden over dit basale gebod. Heer, we erkennen dat ook wij hieraan schuldig zijn. Alleen als U ons hieraan telkens herinnert vanuit uw woord, of ons eraan herinnert door de Heilige Geest, of als we het echt verwachten van U, dat we dan U kunnen aanbidden zoals U bedoelt en onze aanbidding niet besmet is met iets onwaardigs of onheiligs.

Vandaag, Vader God, verklaren we (opnieuw) onze liefde voor U en onze vastberadenheid om U alleen te aanbidden. We weten dat U graag degenen helpt die op U vertrouwen en doorwerkt in het diepst van hun harten. We vertrouwen niet op onszelf of religieuze rituelen want die kunnen geen diepgewortelde en echte relatie met U creëren. Maar we weten dat U trouw en constant bent, en altijd klaarstaat om degenen te helpen die hopen op U en gehoorzaam zijn.

In Den Haag aanbidden mensen vele dingen. We vragen U om de Christenen te vergeven voor elke keer waarin ze iets of iemand aanbeden hebben die dat niet waard is. En daarmee hebben ze ook hun tijd, geld en energie verkwist aan deze valse ‘goden’.

Jezus Christus is de enige, ware Heer van de hemel, de aarde en van Den Haag!

Amen.